IK RESPECTEER MIJZELF

Hoe vaak denk jij ‘Ik respecteer mijzelf?’. Het blijkt dat de meeste mensen zich dat nooit afvragen terwijl het een bekende valkuil is waar we allemaal minder of meer last van hebben. We zeggen ‘Ja’ terwijl we ‘Nee’ bedoelen. Gaan naar feesten en partijen terwijl we liever thuis blijven en leven het leven dat onze ouders voor ons hebben uitgestippeld. Maar we zijn inmiddels volwassen en mogen nu onze eigen keuzes maken.

WAT IS ZELFRESPECT?

Bij iemand met voldoende zelfrespect doen diens gevoelens en meningen er toe. Zij hebben een zeker gevoel van eerbied voor zichzelf. Bij iemand met veel zelfrespect komen de daden en wat iemand zelf gelooft meer overeen dan bij mensen met minder zelfrespect. Dat zie jij onder meer terug in het ‘Nee’ durven zeggen en het nemen van verantwoordelijkheid voor het eigen leven.

WAAROM HEB IK DAT NIET?

Wanneer je merkt dat je minder zelfrespect hebt dan de mensen om je heen zul je je misschien afvragen ‘Waarom heb ik dat niet?’. Een vraag die niet gemakkelijk te beantwoorden valt. We zijn ons namelijk vaak niet erg bewust van wat er zich heeft afgespeeld waardoor we weinig zelfrespect ervaren. Het hebben van zelfrespect wordt ook ontwikkeld in onze jonge jaren. Je zou kunnen zeggen, we zijn er zelf niet verantwoordelijk voor.

GROEIEN NAAR MEER ZELF-RESPECT

Wanneer we constateren dat een gebrek aan zelfrespect ons geregeld in de weg staat is het zaak dat we in het nu wel degelijk de verantwoordelijkheid nemen. Dat we gaan herkennen waar deze verantwoordelijkheid begint en eindigt zodat we kunnen werken aan dat deel waar we invloed op hebben. Tijdens de readings van Unieki gaan we opzoek naar die grens zodat je geen schuldgevoelens hoeft te hebben over het verleden en met vertrouwen de toekomst tegemoet kunt zien.

WAAROM UNIEKI?

Laat je verrassen door het speciaal voor jou samengestelde aanbod.