DE WEG NAAR HET ZELF

Hoewel het aantrekkelijk kan lijken Tarotkaarten te gebruiken om de toekomst te voorspellen zijn ze oorspronkelijk een representatie van onze innerlijke reis. Ze vertegenwoordigen gezamelijk het – veelal onbewuste – proces dat we doorgaan om tot ons absolute zelf te komen. Een transformatieproces dat nimmer eindigt. 

WE ZIJN ALLEMAAL GELIJK

De figuren op de tarotkaarten zijn archetypische figuren met algemeen menselijke eigenschappen die van alle tijden zijn. Welke kaart we ook trekken we kunnen ons er om die reden allemaal in herkennen. De Tarot gaat uit van een cosmologie waarin we allen gelijk zijn waarbij de ene mens de ene eigenschap sterker heeft ontwikkeld dan de ander. De gehele cosmos ligt echter in ons besloten en wanneer we aan onszelf werken komen ze stuk voor stuk tot hun recht.

VERLEDEN – HEDEN – TOEKOMST

Een bekende manier om Tarotkaarten te gebruiken is het trekken van drie kaarten. Eén voor het verleden, één voor het heden en één voor de toekomst. Zo krijg je helder welke fase je net hebt afgesloten, waar je nu staat en waar je naar onderweg bent. Dat helpt je om jouw persoonlijke ontwikkeling scherper te krijgen. Deze legging zou je bijvoorbeeld één keer per maand kunnen doen. Door je te laten leiden door wat je waarneemt en wat de beelden met je doet kom je dichter bij jezelf. Daarin schuilt meer wijsheid dan je in willekeurig welk boek over Tarit zult lezen.

DE DAGKAART

Een andere manier om Tarotkaarten in te zetten op jouw pad naar zelfontdekking is het trekken van een dagkaart. Door de indrukken van de dagkaart op je in te laten werken en er bijvoorbeeld in je dagboek over te schrijven pel je stapje voor stapje de schillen die jouw kern verduisteren af en kom je steeds meer in het licht. Hoewel de kaarten vol met symboliek zitten kun je er ook voor kiezen om bij jezelf te blijven en enkel naar jouw innerlijke stem te luisteren. Als een affirmatiekaart die rechtstreeks met jouw onbewuste communiceert. Een standaard om hem op te plaatsen om hem op jouw dag in te laten werken is hierbij geen overbodige luxe.

BE MINDFUL FIRST

Tarotkaarten behoren tot één van de vele mystieke tradities. Er gaan een keur aan verhalen rond over hoe je ze gebruikt. Zo zijn er voorschriften die zeggen dat je ze in een zijden doek moet bewaren en zou je eerst bepaalde spreuken en mantras moeten reciteren om ontvankelijker te worden voor de boodschap te kunnen ontvangen. Hoewel dat misschien wat vreemd klinkt kan het goed zijn om jouw eigen ritueel aan te houden. Bijvoorbeeld door een speciale plek in huis in te richten, eerst een meditatie te doen, weirrook aan te steken en je af te sluiten van de prikkels waar het leven je mee overstelt. Alles wat jou helpt om met aandacht de boodschap van de kaarten te ontvangen.

WAAROM UNIEKI?

Laat je verrassen door het speciaal voor jou samengestelde aanbod.