HOE UNIEKI INTROVESIE ZIET

Er zijn mensen die van nature introvert zijn. Maar er zijn ook mensen die slechts beperkt introvert zijn maar in hun jeugdjaren in een omgeving verkeerden waarin het introverte gedrag meer gestimuleerd werd dan het extraverte gedrag. Hierdoor lijkt het alsof zij ook zeer introvert zijn terwijl slechts een deel aangeboren is en een – wellicht groter – deel aangeleerd. Beide ingesteldheden zijn OK maar omdat introverte mensen zich van nature meer richten op de subjectieve waarneming lopen zij een groter risico tot onzekerheid.

HOE JE DAT IN JE VOORDEEL GEBRUIKT

Wanner je van jezelf weet dat jij introvert bent komt het er vooral opaan dat je dat niet langer veroordeelt maar omarmt. Unieki is er dan ook op gericht om jou te leren er mee om te gaan op een manier die het best bij jou past. Het is dus helemaal OK en zelfs in het belang van jouw functioneren om meer dan de extraverte mensen om je heen de tijd en de ruimte voor jezelf op te eisen. Zonder het in jezelf te veroordelen of door anderen te laten veroordelen.

HELEMAAL OMARMEN VAN JOUW INTROVERSIE

Omdat je ook echt op zijn best bent wanneer je jezelf de tijd voor jezelf gunt en toegeeft aan het verlangen om naar binnen te keren staat je nog maar één ding te doen: Jouw eigen grenzen bewaken in plaats van je aan te passen aan hun extraverte houding en je daar niet bij op je gemak te voelen. Door te kiezen wat goed is voor jou kom jij veel meer in jouw kracht te staan.

BEN JIJ OOK INTROVERT?

Als je van jezelf weet dat je meer introvert bent, dan kun je daar rekening mee houden. Je laadt je energie op door wat tijd alleen door te brengen. Misschien vind je het fijn om dan een meditatie te doen. Een extravert laadt juist op door zich onder de mensen te begeven. Beide is natuurlijk helemaal prima. 

WAAROM UNIEKI?

Laat je verrassen door het speciaal voor jou samengestelde aanbod.