VOORBIJ DE FAALANGST

Herken je dat in jezelf, de innerlijke stem die je steeds vertelt dat je iets niet kunt omdat je het nog nooit gedaan hebt? Een soort van innerlijke sabbotage die we onszelf opleggen. Maar ook de angst dat je wordt veroordeeld door de ander. Bijvoorbeeld wanneer je een examen hebt of wanneer er toeschouwers aanwezig zijn terwijl er van jou wordt verwacht dat je presteert. Toch hoef je hier niet meer rond te blijven lopen. Unieki leert je hoe je dit om kunt buigen van niet kunnen naar wel kunnen. Van faalangst naar zelfverzekerd zijn.

HET ONTSTAAN

Faalangst ontstaat vaak doordat er in het verleden een aantal dingen zijn gebeurd. Bijvoorbeeld de reacties die je als kind van volwassenen kreeg wanneer je in hun ogen iets niet goed deed. In plaats van dat je fouten mocht maken en je op een positieve manier werd gemotiveerd om het een volgende keer anders te doen. 

GEVOLGEN VAN FAALANGST

Faalagst herken je bij volwassenen vaak wanneer doordat zij vaak bij voorkeur wegblijven uit nieuwe situaties en bij nieuwe mensen omdat ze daarbij bang zijn dat ze een flater slaan of niet goed genoeg zijn. Maar ook in de vorm van dichtslaan en vluchten. Het triggert dan in feite het oude gedrag wat hen als als kind is aangeleerd.

MINDER LAST HEBBEN VAN FAALANGST

Nu je dit van jezelf weet kun je er bewust voor kiezen een ander gedrag te vertonen dan je gewend bent. Je kiest er dan voor om niet te vluchten, niet uit de situatie te gaan en vooral om jezelf niet te veroordelen. Stapje voor stapje leer je om je comfortzone te vergroten en te vertrouwen op jezelf. 

WAAROM UNIEKI?

Laat je verrassen door het speciaal voor jou samengestelde aanbod.